pondělí 23. dubna 2012

Sagami 0,02: neskutečně tenký bezlatexový kondom

Sagami 0,02 je japonský kondom vyrobený z progresivního materiálu a to polyuretanu. Pokud nejste alergičtí na latex, můžete si říct, že podobnou vychytávku nepotřebujete, ale i tak je toho dost, čím by vás mohl tento kondom oslovit.

Číslo v názvu 0,02 není zvoleno jen tak náhodně, označuje tloušťku stěny kondomu. Pokud si to nedovedete představit, mohu vám ze své zkušenosti (a že jsem měl v rukou stovky různých kondomů) říct, že něco tak tenkého jsem doposud opravdu neviděl. Spolu s charakteristikou materiálu, který vede výborně teplo, to dává dohromady dobrý předpoklad pro skvělý pocit při sexu. Můžu vám zaručit, že rozdíl mezi stykem s nataženým kondomem a bez něj poznáte jen stěží.

Kondom je balen po jednom v umělohmotném blistru s odloupnutelnou folií navrchu. Oproti latexovým kondomům, které mají zabarvení spíše do žluta, je Sagami čirý. Zvláštní tvarování má výstupek na vršku kondomu pro sperma, který je spíše do spičky, běžně má zaoblený tvar - na funkci to ale samozřejmě žádný vliv nemá ;).

Šířka prezervativu je 58 mm (tedy pro muže s průměrným penisem), délka je 190 mm. Díky materiálu kondom nezapáchá latexem, je středně lubrikovaný, hodí se proto i pro orální sex. Výrobce uvádí násobnou pevnost oproti tradičním kondomům, což jsem neměl jak přesně změřit, ale udělat do něj díru mi šlo opravdu velmi těžko.

V dřevních dobách nelatexových kondomů připomínaly tyto spíše mikrotenové sáčky na pečivo (viz moje recenze kondomu UNIQUE), toho se u Sagami bát nemusíte. Materiál je pružný, ale pružnosti latexu nedosahuje.

Zásadní nevýhodou je jedině cena. Kondom se u nás prodává za cenu kolem 60 Kč za kus.





Web výrobce: http://www.sagami-gomu.co.jp
Verdikt: pokud hledáte neobyčejně kvalitní kondom nebo chcete přesvědčit partnera, který k tomuto typu antikoncepce má výhrady s odkazem na sníženou citlivost při sexu, pak je Sagami vaší jasnou volbou. Ostatní naleznou kvalitní latexové výrobky v nižší cenové hladině.

1 komentář:

  1. Pozor, pokud máte silnější penis (4,5cm a víc) , nejde nasadit! Vyhodil jsem 500,- Kč za balení z okna.

    OdpovědětVymazat